Burger med tomatspread, fritter, falafler og grønt - vegansk

Ingredienser:

Burgerbolle med græskarkerner og sesam:
5 dl lunken vand
25 g gær
1 tsk salt
3 spsk. Svansø hørfrø, knuste
1 dl plantebaseret yoghurt
1,5 dl Svansø græskarkerner
2 dl rugmel
10 dl hvedemel
1 dl Svansø sesamfrø

 

Tomatspread:
100 g Svansø mandler
1 glas Svansø soltørrede tomater (120 g i drænet vægt)
1 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
2 spsk. gærflager (kan sagtens udelades)
Salt, peber & citron

 

Fyld:
12 stk. falafler, kan købes i diverse supermarkeder
150 g blandet salat
Andet grønt såsom syltede rødløg, tomater, avokado osv.

Lun falaflerne efter anvisning i enten mikroovn eller ovn og skyl salaten. Klar til anretning!

Tilberedning:

Burgerbolle:
Opløs gær i lunken vand. Tilsæt salt, knuste hørfrø, plantebaseret yoghurt og græskarkerner– rør gerne det hele ud, så der ikke er klumper. Kom derefter melen i dejen lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen, til den er smidig. Kør gerne dejen på en røremaskine, hvis du ejer sådan en – det sparer nemlig én for lidt kræfter – hvis ikke, så ælter du bare dejen i hånden. Stil dejen til hævning et lunt sted – gerne i minimum 2 timer – eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse. Form efterfølgende store burgerboller – opskriften giver ca. 10 stk – læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 graders varmluft i ca. 20 minutter. Husk at holde øje med bollerne, da alle ovne er forskellige. Klar til fyld!

Lun falaflerne efter anvisning i enten mikroovn eller ovn og skyl salaten. Klar til anretning!

Skær burgerbollerne over i halve. Kom tomatspread på bunden efterfulgt af salat. Kom de lune falafler i (3 stk. til hver burger), og slut af med syltede rødløg, tomater, avokado eller hvad du nu har lyst til. Velbekomme!

 

 

Burger med tomatspread, fritter, falafler og grønt - vegansk
Antal: 6
Sværhedsgrad: Middel
Print