-->

Grissini sticks med aioli dip

Ingredienser:

 

  • 3 dl lunkent vand 
  • 10 g gær 
  • 2 spsk. Svansø Olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt 
  • 375 g hvedemel 

Tip! Du kan pensle dine stænger med æg og drysse med fx sesam, birkes eller krydderier for variation. 

Serveringsforslag: Aioli dip

Tilberedning:

OBS! Dejen er æltet på en røremaskine. 

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. 
  2. Tilsæt olivenolie og salt. Kom hvedemelet i lidt efter lidt og ælt dejen glat og smidig på mellem hastighed.
  3. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve lunt i 1 time. 
  4. Kom dejen ud på et bord og slå dejen sammen. Del den i fire stykker. Rul hvert stykke ud til en lang stang på ca. 16 cm. Skær 8 stykker dej og rul hvert stykke dej ud til en lang stang på ca 20 cm. 
  5. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom alle stængerne derpå. Lad dem efterhæve i 40 minutter. 
  6. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  7. Bag stængerne til de er gyldne og sprøde.
  8. Lad dem afkøle og servér med aioli dip. ​
Grissini sticks med aioli dip
Antal: 30 stk
Tid: 2 timer
Sværhedsgrad: Middel
Print