Grøntsagsdeller med artiskok dip - vegansk

Ingredienser:

Grøntsagsdeller:
2,5 dl kogt Svansø quinoa
3 spsk. Svansø hørfrø
9 spsk. kogende vand
1 dåse kikærter, drænet
1 løg
2 fed hvidløg
0,5 squash
1 håndfuld persille
8 spsk. Svansø mandelmel
4 spsk. mel
2 tsk. salt
Skallen fra 1 citron
Svansø sesamfrø til panering

Artiskok dip:
1 glas Svansø grilled artichokes
4 spsk. neutral planteyoghurt
2 fed hvidløg
Lidt citronsaft
Krydderurter
Salt & peber

Tilberedning:

Grøntsagsdeller:
Kog quinoaen efter pakkens anvisning (1 del quinoa til 2 dele vand. Kornene renses under koldt vand inden tilberedning. Kogetid ca. 15 minutter, hviletid 5 – 10 minutter).Knus hørfrø i en morter eller en minihakker. Hæld kogende vand over og lad trække i 10 minutter.
Kør kikærter, løg, hvidløg, squash og persille i en minihakker til det er helt fint i konsistensen. Bland grøntsagerne i en skål sammen med hørfrø og den færdigkogte quinoa. Tilsæt mandelmel, almindeligt mel, salt og skallen fra 1 citron. Rør hele blandingen godt sammen. Form grøntsagsfarsen til små deller. Tril dem i sesamfrø, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag de små deller i ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad dellerne køle kort af, og kom dem på et træspyd klar til anretning.

Artiskok dip:
Dræn artiskokkerne for olie. Kom dem i en minihakker og kør, til du har en cremet men grov masse. Tilsæt planteyoghurt, hvidløg, citron, persille samt salt og peber og blend igen. Anret i en skål og brug som dyb til dine quinoadeller.

Grøntsagsdeller med artiskok dip - vegansk
Sværhedsgrad: Nem
Print