-->

Karameltærte

Ingredienser:

Mørdejsbund:
100 g hvedemel
50 g durummel
1 spsk. Svansø chiafrø
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
100 g koldt smør i tern
½ æg

Karamel og nøddeblanding:
225 g kondenseret mælk
50 g Svansø akacia honning

30 g smør

40 g Svansø mandelflager
20 g Svansø græskarkerner
30 g Svansø cashewnødder
30 g Svansø pecannødder
 

Karamepynt:
100 g sukker

Tilbehør:
Creme fraiche
Vaniljesukker

Tilberedning:

Mørdej:
Bland mel, chiafrø, vaniljesukker og sukker i en skål. Tilsæt smør og rør ingredienserne sammen til de opnår en smuldret masse. Tilsæt herefter æg og rør mørdejen sammen til den samler sig. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir drysset med lidt mel og kom den herefter på køl i ca. 15 minutter til den er let kold. Når mørdejen er afkølet beklædes tærteformen (her er brugt 15,5 cm perforeret tærtering) med dejen og den sættes på køl igen mens karamel og nøddeblandingen laves.

Karamel og nøddeblanding:
Varm kondenseret mælk, smør og honning op i en gryde ved mellem temperatur til det det opnår en gylden farve og slår bobler. Tilsæt nu nødder og kerner til karamellen og hæld hele blandingen i tærteformen. Bag tærten ved 190 grader i 18-22 minutter til både karamel og mørdej er bagt færdig og er gylden. Tag tærten ud når den er færdigtbagt og lad den stå til afkøling mens der laves karamelpynt.

Karamelpynt:
Smelt sukker i en pande og hæld herefter det smeltede sukker ud på bagepapir. Lad nu sukkeret størkne og afkøle. Når sukkeret er afkølet og størket, brækkes det i de ønskede stykker og opbevares i en tæt beholder til afpyntning.

Pynt:
Når kagen skal serveres, pyntes den med de knækkede karamelstykker og serveres med creme fraiche med vaniljesukker.

Karameltærte
Sværhedsgrad: Nem
Print