DIN BEDØMMELSE

Gammeldags fastelavnsboller med æblefyld

  • 1 time og 20 min.
  • 16 stk.
Rated 4 out of 5

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 1,5 dl sødmælk
  • 30 g gær
  • 1 æg
  • 25 g Svansø Rørsukker
  • ½ tsk. salt
  • 350 g hvedemel
  • Cremefyld:
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. Svansø Rørsukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld:
  • 200 g æblefyld
  • 100 g marcipan
  • Pynt:
  • 1 sammenpisket æg
  • 100 g mørk chokolade
  • 3 spsk. frysetørret hindbær

Tilberedning

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt sødmælk. Tag gryden af varmen og hæld straks blandingen i en skål, den må kun være lunken. Rør gær ud heri, og tilsæt æg, rørsukker og salt. Rør hvedemel i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve ca. 35 min. ved stuetemperatur.

Imens dejen hæver, forberedes cremefyldet. Pisk sødmælk, æg, rørsukker, hvedemel og vaniljesukker godt sammen i en lille gryde under langsom opvarmning. Når cremen begynder at stivne, skal den piskes godt, mens den koges igennem 1-2 minutter. Tag herefter cremen af varmen og afkøl den.

Rul dejen ud i et stort kvadrat (ca. 35×35 cm.), og skær dejen i 16 lige store felter. Læg på hvert felt 1 tsk. cremefyld, og herpå æblefyld og marcipan. Fold så dejen godt sammen om fyldet, det er vigtigt at knibe dejen godt sammen, for at undgå fyldet løber ud under bagningen. Læg fastelavnsbollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad fastelavnsbollerne efterhæve ca. 20 minutter, og pensl dem med sammenpisket æg. Bag fastelavnsbollerne ved 200°C i ca. 15-20 minutter.

Smelt chokoladen og pynt fastelavnsbollerne med smeltet chokolade og frysetørret hindbær.

Tip: fastelavnsbollerne kan sagtens fryses inden de er pyntet med chokolade og hindbær. Når de skal serveres kan de blot lunes i ovnen og pyntes.

GOD SMAG I GODT SELSKAB

Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.

Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.

Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!