DIN BEDØMMELSE
Ingredienser
- Kagebund:
- 125 g hvid chokolade
- 75 g Svansø Rørsukker
- 100 g smør
- 100 g Svansø Mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æg
- Hindbærmousse:
- 225 g optøede hindbær fra frost
- 3 spsk. Svansø Rørsukker
- 1 ½ dl fløde
- 2 æggehvider
- 2 bl. husblas
- Glaze:
- 2 blade husblas
- 200 g hvid chokolade
- 100 g fløde
- 2 spsk. vand
- 2 spsk. glukose sirup
- 1 spsk. kokosolie (eller en smagsneutral olie)
- Rød pastafarve
- Svansø Frysetørrede hindbær
Tilberedning
Bunde
1. Smelt chokolade, rørsukker og smør over vandbad, og rør det godt sammen med mandelmel, bagepulver og æg.
2. Kom dejen i en lille bradepande og bag i ovnen ved ca. 180 grader i 20 minutter.
3. Lad bunden afkøle og udstik 6 bunde, ca. 8 cm i diameter.
Hindbær mousse
1. Blend de optøede hindbær (brug både saft og bær) med flormelis.
2. Pisk fløde til skum og pisk æggehviderne stive.
3. Udblød 2 blade husblas i koldt vand ca. 5 minutter.
4. Vend flødeskum i de blendede hindbær, og rør forsigtigt til massen er ensartet.
5. Vend så forsigtigt de piskede æggehvider i.
6. Smelt husblas over vandbad og rør den smeltede husblas i hindbær moussen.
7. Kom moussen i halvkugle forme og læg en udstukket bund i tilsvarende diameter på hver hver moussse, som et ”låg”.
8. Sæt bomberne i fryseren mindst 3-4 timer og gerne mere.
9. Vend dem ud så de står på kagebunden, når de skal overhældes med glaze.
Glaze
1. Udblød husblas i koldt vand og smelt chokoladen over vandbad.
2. Kom fløde, vand og glukosesirup i en gryde og varm det op, og rør det så godt sammen med den smeltede chokolade.
3. Rør derefter kokosolien i sammen med pastafarven.
4. Lad massen afkøle ned til en temperatur på ca. 35 grader.
5. Når glazen har den rette temperatur, tages bomberne op af fryseren og stilles med kagebunden nedad på en rist.
6. Glazen hældes over hver kage og drysses med frysetørret hindbær.
Produkt i opskriften
GOD SMAG I GODT SELSKAB
Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.
Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.
Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!