Den cremede konsistens er for de fleste ret attraktiv. Man mener, det skyldes, at det ofte er fedt, der giver den cremede fornemmelse, og at det derfor er vores urmenneskes foretrukne konsistens, fordi det fede og cremede pr. definition indeholder mange kalorier og dermed har været med til at sikre overlevelsen.
Den cremede konsistens er tit forbundet med f.eks. fede mejeriprodukter, mayonnaiser og cremer, og det kan være den primære konsistens i f.eks. desserter. Her giver det netop mening at supplere en cremet dessert med f.eks. noget sprødt – det kan være mandlerne i ris à la mande eller makronerne på en æblekage med flødeskum.
Hvordan kan vi tilføre noget cremet?
Med tanke på at få noget mere cremet ind i de grønne retter, kan man med fordel huske på, at den cremede konsistens kan tilføre noget ekstra til f.eks. en sprød salat eller som dip til grøntsagsstave, hvilket rent faktisk gør, at der samlet set spises flere grøntsager.
Den cremede konsistens kan faktisk også opnås med f.eks. grøntsager, fordi man via tilberedningen kan ændre den oprindelige konsistens. Det er det, vi gør, når vi koger de rå kartofler og laver dem til en kartoffelmos, og princippet herfra kan tages med til f.eks. grøntsager, som kan agere ”cremet dip”. Eksempler herpå er avocado, som laves til guacamole, auberginer som bages og blendes til babaganoush eller blomkål, som bruges som hovedingrediens i f.eks. mayonnaise eller suppe. Mange grøntsager kan nemlig gøres cremede, og dermed kan ændringen i grøntsagens konsistens være med til at højne indtaget af grøntsager samlet set. Det vil sige, at en grøntsag kan agere dip, sauce eller suppe. Alt afhængig af tilberedningen kan grøntsagerne dermed i sig selv være det cremede element i en ret. Dermed er forarbejdning og varmebehandling vigtige valg at træffe, når en grøntsag skal på bordet, da det afgør den endelige konsistens og dermed også, hvordan grøntsagen kan passe ind i en given ret.
UDFORSK SVANSØ
GOD SMAG I GODT SELSKAB
Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.
Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.
Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!