DIN BEDØMMELSE

Ingredienser

  • Donuts:
  • 400 g hvedemel
  • 60 g sukker
  • 7 g tørgær eller 50 g frisk gær
  • 2 dl havremælk
  • 75 g smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 0,5 tsk. nelliker
  • 1 knsp. salt
  • Olie til stegning
  • Topping:
  • Svansø Rørsukker
  • Svansø Hasselnøddeflager

Tilberedning

1. Lun mælken i mikroovnen og opløs gæren heri.

2. Lad det stå i 10 minutter, indtil der dannes små bobler i overfladen.

3. Imens blandes alle de tørre ingredienser til donutsene i en stor skål.

4. Smelt smørret og kom det ved sammen med gær-mælken. Brug fingrene til at samle dejen, og ælt den med hænder i 5-8 minutter.

5. Form dejen til en kugle og lad den hæve et lunt sted i en time.

6. Når dejen har hævet, rul den da ud med en kagerulle, indtil den er cirka 1,5 cm tyk.

7. Brug en udstikker, et glas eller andet til at stikke donutsene ud.

8. Læg dem på en plade eller fad med bagepapir og lad dem hæve i 30-45 minutter.

9. Varm nu en gryde med godt med olie i og steg donutsene 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og flotte. Dyp dem straks herefter i enten hasselnøddeflagerne eller rørsukkeret.

Server samme dag.

GOD SMAG I GODT SELSKAB

Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.

Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.

Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!