DIN BEDØMMELSE

Abrikosboller

  • 10 stk.
Rated 4 out of 5

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 100 g abrikosmarmelade
  • 2 tsk. havsalt
  • 350 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 2 tsk. citronsaft
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g Svansø Hasselnøddekerner

Tilberedning

1. Udblød gæren i vandet og tilsæt abrikosmarmelade, salt, hvedemel, fuldkornshvedemel og citronsaft.

2. Rør dejen rundt med dejkrog i mindst 5 minutter.

3. Hak de tørrede abrikoser og hasselnødderne, og tilsæt dem til dejen.

4. Rør rundt i dejen i yderligere 5 minutter.

5. Hæld dejen op i 2 store fryseposer, og lad dejen hæve koldt i 12 timer.

6. Efter endt hævning klippes der hul i hjørnet på poserne, og dejen klemmes ud til boller på en bageplade.

7. Drys dem med lidt fuldkornshvedemel.

8. Bag først bollerne ved 275°C i 8 minutter.

9. Skru ned på 220°C og bag videre i ca. 15-17 minutter.

10. Tag bollerne ud på en bagerist, og lad dem dampe lidt af.

GOD SMAG I GODT SELSKAB

Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.

Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.

Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!