Bag om smagen

Den søde smag

Sødme som ”krydderi” i salte retter er ofte et overset element, som kan løfte smagen til nye højder, hvis den doseres rigtigt. Sødme bidrager nemlig til, at alle smagssanserne bliver tilfredsstillet under måltidet og dermed, at den søde tand bliver stimuleret i selve måltidet, hvilket giver mindre lyst til sødt efter et måltid.

I tilsmagning giver sødme mere dybde i smagen, og sødt runder både syrlige og bitre smage af, så der bliver en bedre balance.

Hvis en ret er blevet for sød i smagen, kan den tilsættes noget bittert  eller surt for at skabe bedre balance.

SAMMENSÆT DEN RIGTIGE SMAG

Når du gerne vil have lidt mere af den søde smag i maden, så kan du f.eks. vælge en eller flere af disse søde råvarer som ingrediens i retten, når du smager til.

5 grundsmage – og en ekstra!

Grundsmagene er fundamentet i tilsmagningen, og udover de 5 grundsmage kan du også arbejde med smagen ”stærk”, som kan hjælpe med at forstærke de andre smage, hvis den doseres rigtigt.

Drej på hjulet og få inspiration til, hvordan du kan arbejde med grundsmagene og fuldende smagsoplevelsen af din mad!