DIN BEDØMMELSE

Små karameltærter med hasselnødder

  • 8 stk.
Rated 4 out of 5

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 50 g durummel
  • 100 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 æggeblomme
  • Karamel:
  • 100 g sukker
  • 0,75 dl fløde
  • 10 g smør
  • 1 nip salt
  • Karamelpynt:
  • 70 g sukker
  • Andet:
  • 40-50 g Let ristede hasselnødder, Svansø (Tærtebundene skal fyldes med hasselnødderne)
  • Rød skovsyre til pynt

Tilberedning

Mørdej
1. Bland mel, durummel og sukker i en skål.

2. Tilsæt koldt smør og rør rundt, til du opnår en smuldret masse.

3. Tilsæt herefter æggeblomme og rør, til du opnår en samlet mørdej.

4. Rul nu mørdejen ud mellem to stykker bagepapir (ca. 0,5 cm) og sæt på køl i 5-10 minutter.

5. Når dejen er afkølet, udstikkes den til de ønskede former (her er brugt perforerede forme af 5,5 cm i diameter), og der prikkes huller i bunden af mørdejen, så luft kan slippe ud under bagningen.

6. Bag ved 200°C alm. luft i ca. 10-12 minutter til tærtebundene er gyldne.

7. Når tærtebundene er færdige, sættes de til afkøling, mens hasselnødder og saltkaramel tilberedes.

Hasselnødder
1. Rist hasselnødderne let af på en pande (uden de mister deres skind) og sæt dem til side. Hvis de mister deres skind, skal dette pilles helt af.

Saltkaramel
1. Smelt sukkeret i en gryde ved lav varme (uden at røre i det).

2. Når sukkeret er ved at være smeltet, opvarmes fløden i en anden gryde, til det er lige under kogepunktet.

3. Når begge dele er klar, hældes den varme fløde over i det smeltede sukker af flere omgange, mens der røres rundt.

4. Tilsæt nu smør og salt og rør videre.

5. Lad saltkaramellen koge videre i 20-25 minutter, til den sætter sig og bliver til en tykkere karamel.

6. Når saltkaramellen er færdig, sættes den til side, så den kan køle af.

7. Imens fyldes tærteformene med de ristede hasselnødder.

8. Herefter hældes saltkaramel i hver tærteform, så hasselnødderne er dækket af karamel, og tærterne sættes på køl, til karamellen har sat sig.

Karamelpynt
1. Smelt sukker og kom det smeltede sukker på et stykke bagepapir.

2. Begynd nu at sno karamllen omkring en rund pind eller et lignende redskab, som kan give “proptrækkersnoninger”.

3. Sukkeret kan smeltes i mikroovnen igen, hvis det når at størkne for meget.

4. Når du har dine snoninger, pyntes tærterne med karamelpynten, og tærterne er klar til servering med det samme.

GOD SMAG I GODT SELSKAB

Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.

Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.

Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!