DIN BEDØMMELSE

Valnøddeboller

  • 1 dag og 45 minutter
  • 1 portion
Rated 4 out of 5

Ingredienser

Tilberedning

1. Opløs gær og sukker i det lunkne vand – du kan lave bollerne på røremaskine eller røre det sammen med en ske i en skål.

2. Tilsæt salt samt begge meltyper og rør det hele godt sammen i et par minutter.

3. Kom valnødderne i skålen og ælt dem med ind i dejen.

4. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur, inden den sættes på køl.

5. Stil dejen på køl natten over med film eller et fugtet klæde over skålen.

6. Lad dejen hæve i minimum 8 timer – og gerne op til 12 timer.

7. Tænd ovnen på 250°C varmluft – gerne 40 minutter før du skal bage, så din ovn bliver godt varmet op. Har du et bagestål, så varm gerne dette med i ovnen.

8. Vend dejen ud på et meldrysset bord og hak i alt 8-10 boller.

9. Før bollerne over på et stykke bagepapir og hen på dit bagestål eller en bageplade.

10. Sæt bollerne ind i ovnen. Skru varmen ned på 230°C og bag bollerne i ca. 15-18 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du banker i bunden af dem.

11. Lad dem afkøle på en bagerist.

GOD SMAG I GODT SELSKAB

Hos Svansø er vi dybt passionerede i alt, hvad vi foretager os. Vores produkter er fyldt med god smag og er udelukkende baseret på rene råvarer af høj kvalitet. Det skal være en glæde at leve sundt, og hvad enten du søger smagfuldt tilbehør til dine retter eller drømmer om at blive mesterbager i dit eget køkken, så har vi de rette grønne løsninger til dig.

Svansø er god mad i godt selskab. Derfor har vi her samlet god inspiration til, hvordan du kan skabe smagfulde retter, der giver god stemning omkring middagsbordet. Du kan blandt andet gå på opdagelse i vores brede sortiment af skønne olier, dressinger og supper samt specialiteter som aioli og pesto. Du kan også lade dig inspirere af vores smagfulde opskrifter samt læse mere om råvarerne og historien bag Svansø.

Velkommen til vores univers af god smag og grønne løsninger!