Tapastid

Findes der noget bedre end at glemme klokken på terrassen en sommeraften, nyde et godt glas vin og spise mad, som aldrig starter eller slutter, men varer så længe man har lyst?

Nippe, nappe, sludre og sladre, til glasset er tomt og solen er gået ned? Dele gode madoplevelser med gode mennesker?

Her finder du tapasopskrifter, som du nemt kan forvandle til din helt egen tapastid.

  • Vælg dine tapasopskrifter
  • Suppler med lækre dyppelser, nødder, brød og grøntsager
  • Server og nyd i godt selskab

Tapastid er snacktid

Som appetizer til tapas serveringerne er det oplagt med en krydret, sprød snack.

Prøv f.eks. at servere spicy nødder på grill – sprøde, krydrede nødder og mandler ristet på grillen sammen med chili, honning og salt.

Eller måske skal du prøve at lave hjemmelavede chips med aioli – eller sprøde pesto twisters – alt sammen gode bud på en lette, sprøde snacks, som passer godt både før maden og som en del af tapasbordet.

 

Hvad er tapas?

Vidste du, at tapas oprindeligt betyder låg på spansk? Det menes, at ordets brug i forbindelse med mad stammer fra Andalusien. Her blev tyndt brød eller skinke brugt som låg pa glassene for at holde insekter ude af sherryen.

Små retter – stor smag

Tapastid byder på en række forskellige, små retter, alle sammen med masser af smag. Det er en god idé at variere retterne, så der netop er forskellige smage og råvarer repræsenteret.

Grønne retter er oplagte på tapasbordet, og med f.eks. dressinger, pesto og aioli er det nemt at tilføre ekstra smag. Prøv f.eks. fyldte svampe med chilipesto – en umami-bombe, som kan laves både på grill og i ovnen. Eller måske har du lyst at prøve Bruschetta med tomat, ost og pesto?

Find inspiration til de små nemme og smagfulde retter, så du nemt og hurtigt kan være klar til at invitere gæster til dejlig tapastid.

 

 

 

 

Smag for ferie?

Du kan nu vinde et rejsegavekort til en værdi på 5.000 kr. Svar på et enkelt spørgsmål og vind.

Deltag på Facebook her

Se vores konkurrencebetingelser her